23 Νοεμβρίου 2022

"ΙΕΚ ΚΕΚ ΑΞΙΑ" Είναι άξιο θαυμασμού μετά από τόσα χρόνια να παραμένει σε ανοδική πορεία!

Τα είχε φέρει έτσι η τύχη,που κατά την διάρκεια των ετών που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά,διάφοροι εργοδότες με έστελναν για σπουδές ή σεμινάρια σε σχολές που επέλεγαν εφόσον αυτοί αναλάμβαναν και το κόστος των σπουδών...

Τώρα όμως,την επιλογή του ιδρύματος την είχα εγώ και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ.Τα Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΞΙΑ Κε.Δι.Βι.Μ.2 (Λεωφ. Δημοκρατίας 108 Κερατσίνι/Τηλ. 210-4009955) έχουν δεκαετίες προσφοράς στην εκπαίδευση,έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες σπουδαστών με στόχους,όραμα,και ελπίδες να ξετυλίγονται μπροστά τους,και μεταξύ αυτών,αρκετά χρόνια πίσω,και ο υποφαινόμενος!

Η επιστροφή μου λοιπόν,εκτός από συγκινησιακή φόρτιση από πλευράς μου,έκρυβε αμηχανία,αλλά και υπέρμετρη προσμονή για το τι θα συναντήσω.Αυτονόητο ότι είχα ψηλά τον πήχη και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να απογοητευτώ.

Ευτυχώς (για τους σπουδαστές και εν γένει την παιδεία κυρίως) η αρχική αμηχανία/προσμονή μετατράπηκε σε πολύ ευχάριστη έκπληξη για να εξελιχθεί "εύκολα" σε ενθουσιασμό!

Όλα κυλούν με υπέρμετρο επαγγελματισμό και με επίκεντρο τον "άνθρωπο". 

Την πρώτη μέρα μας υποδέχτηκαν λύνοντας κάθε απορία που μπορεί να είχαμε και επιπλέον μας πρόσφεραν ένα κομψό φάκελο με γραφική ύλη αλλά και αναλυτικό πρόγραμμα για όλη την διάρκεια της φοίτησης.

Μεγάλες αίθουσες άρτια εξοπλισμένες,αλλά και επίσης μεγάλοι χώροι διαλυμάτων και ψυχαγωγίας  (ναι,έχει και πινγκ πονγκ που τιμάω δεόντως στα διαλείμματα).

Όλοι οι χώροι πεντακάθαροι με την διακριτική παρουσία από τις καθαρίστριες να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για αντίθεση σκέψη!

Φοβερά εξυπηρετικό προσωπικό και γραμματεία,πάντα με χαμόγελο να εξυπηρετήσουν,αλλά και συχνά πυκνά,ρωτώντας με ευγένεια για τυχόν απορίες,διευκρινίσεις και πληροφορίες.Αυτό λέγεται ενδιαφέρον και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ!

Η ευχάριστη έκπληξη ο καθημερινός καφές που μας περιμένει στο μπουφέ σε κάθε διάλυμα,αλλά και το τοστ στις 12:00 που αμφότερα κρίνονται όχι μόνο ικανοποιητικά αλλά και ποιοτικά!

Στα ενδότερα και όσων αφορά την διδασκαλία,επαγγελματισμός και μεταδοτικότητα εύκολα προσδίδω τον χαρακτηρισμό ΆΡΤΙΑ και πιστέψτε με εξάντλησα κάθε περιθώριο που θα μπορούσα να ασκήσω κριτική.

Εν κατακλείδι,και επειδή σαν λαός μας αρέσει να επιδιδόμαστε σε συγκρίσεις,αυτές γίνονται συνήθως με άλλες ευρωπαϊκές χώρες,έχοντας πολλοί την (εσφαλμένη) πεποίθηση ότι κάθε ξένο αυτονόητα πρέπει να είναι και καλύτερο...Και αυτή ήταν και η αφορμή για να αποτυπώσω την σκέψη μου,τα συναισθήματα μου,και να σας μεταφέρω τις εικόνες που έχω αποκομίσει.

Υπάρχουν ΚΑΙ εξαιρετικά ιδρύματα στην Ελλάδα,που όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, αλλά έχουν θέση και τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη με ανεκτίμητη προσφορά στην παιδεία και τον άνθρωπο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.

Σπυρίδων Μασδρακίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού.

Πρόκειται για έναν 18χρονο,οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού,ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντ...