22 Δεκεμβρίου 2022

Πρόγραμμα "Πάω Μπροστά" Από σήμερα ηλεκτρονικά οι αιτήσεις με επίδομα 400 ευρώ

  



Πρόγραμμα "Πάω Μπροστά" ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.Οι ενδιαφερόμενοι,μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο voucher.gov.gr.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος 80 ωρών κάθε συμμετέχων θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ

Για πρώτη φορά,η ΔΥΠΑ,σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες,από τα οποία θα μπορούν να επιλέξουν,ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά,οι επιλογές θα περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου,προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop,μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics,εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης,logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας,να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων,οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν,από τη λίστα των προσφερόμενων που θα εμφανίζεται στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο καταρτιζόμενος θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα και το ανάλογο "Πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων".

Υποβολή αίτησης: Τα βασικά βήματα και οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα.

1. Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση μέσω των ΚΕΔιΒιΜ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

- Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

- Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

- Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

- Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει μια αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα κατάρτισης.

2. Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής των εργαζομένων στο έργο γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.Ειδικότερα,κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων θα πρέπει:

- Συμπληρώσει και να υποβάλει μέσω της σελίδας voucher.gov.gr εισερχόμενος με κωδικούς TAXISnet,τη φόρμα "Αίτηση Συμμετοχής".

- Να επισυνάψει τα παρακάτω δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην "Αίτηση Συμμετοχής" και τα οποία ο ωφελούμενος θα πρέπει να προσκομίσει,μετά την επιλογή του προγράμματος,στον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του.

- Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ.

- Αντίγραφο απολυτηρίου,τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών.

- Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά,αναρτώνται στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr από τον ωφελούμενο.

Να "διαφυλάξει" την αίτησή του σε ηλεκτρονικό μέσο,όπως επίσης και το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής του,το οποίο αναγράφει τον "Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής" (ΚΑΥΑΣ),καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. 

3. Μετά την υποβολή της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής,θα συγκροτηθεί,με απόφαση Διοικητή της ΔΥΠΑ,το Μητρώο Ωφελουμένων,το οποίο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr.

4. Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι επιλέγουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν,από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν αξιολογηθεί και εμφανίζονται στο voucher.gov.gr.Τα προγράμματα κατάρτισης εμφανίζονται στον ωφελούμενο σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο που ο ίδιος έχει δηλώσει στην αίτησή του.

5. Οι πάροχοι κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας,προχωρούν στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (Training Voucher),μέσω της σύναψης της διμερούς σύμβασης μεταξύ παρόχου και ωφελουμένου.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση),η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η ημερήσια διάρκεια της δια ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ώρες.Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης,διάρκειας έως 80 ωρών,θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα 2 μηνών.

"Σημείωση εκ της διαχείρισης: Donate"

Αγαπητοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το Securitorama δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό ή επιχείρηση.

Μπορείτε να μας στηρίξετε με οιοδήποτε συμβολικό Donate στο κουμπί που υπάρχει στην δεξιά πλευρά της κεντρικής μας σελίδας ή στον κάτωθι σύνδεσμο που ακολουθεί.Η βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική και θωρακίζει στον μέγιστο βαθμό την ανεξαρτησία μας!

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=HEHDVRCZU6NFU

Μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο: 

https://www.facebook.com/groups/967005960150582/?ref=share




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού.

Πρόκειται για έναν 18χρονο,οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού,ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντ...