27 Ιουνίου 2023

Επίδομα καλοκαιριού 390€.Το δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Εντός του Ιουλίου θα δοθεί το επίδομα αδείας ύψους 390 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.Καταβάλλεται ως μισός μισθός για όσους έχουν συμπληρώσει δώδεκα μήνες εργασία και κατά αναλογία για όσους έχουν λιγότερους μήνες.

Σημειώνεται ότι η ετήσια άδεια του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς τον χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ο νόμος προβλέπει ότι το επίδομα αδείας θα πρέπει να προκαταβάλλεται στον μισθωτό κατά την έναρξη της αδείας του.

Οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους αυξημένες κατά 100% (διπλασιασμένες δηλαδή),αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να τις είχε πάρει.

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του.Η αναλογία αυτή υπολογίζεται στη βάση των 20 εργάσιμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται πενθήμερο και των 24 εργάσιμων ημερών για όσους εργάζονται εξαήμερο.

Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος,αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει δωδεκάμηνη εργασία,δικαιούται άδεια 21 ημερών (πενθήμερη εργασία) και 25 ημερών (εξαήμερη εργασία).

Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές,δηλαδή 22 ημέρες (πενθήμερη εργασία) και 26 ημέρες (εξαήμερη εργασία).

Το επίδομα αδείας θα υπολογιστεί με βάση τον νέο μισθό που καταβάλλεται από την 1η Απριλίου.Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία,υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο: 

https://www.facebook.com/groups/967005960150582/?ref=share

"Σημείωση εκ της διαχείρισης: Donate"

Αγαπητοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το Securitorama δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό ή επιχείρηση.

Μπορείτε να μας στηρίξετε με οιοδήποτε συμβολικό Donate στο κουμπί που υπάρχει στην δεξιά πλευρά της κεντρικής μας σελίδας ή στον κάτωθι σύνδεσμο που ακολουθεί.Η βοήθειά σας είναι σημαντική και θωρακίζει στον μέγιστο βαθμό την ανεξαρτησία μας!

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=HEHDVRCZU6NFU



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού.

Πρόκειται για έναν 18χρονο,οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού,ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντ...